1. Fémre égetett koronák, hidak

Nem nemesfém, illetve nemesfém (arany) vázakra égetett porcelán leplezésű koronákat, hidakat készítünk. Lehetőség van a porcelán réteg ún. VITA 3 D leplezésére, még inkább reprodukálva a természetes fogak optikai tulajdonságait.

 

2. Fémmentes betétek (inlay), koronák, héjak

Az esztétikailag kiemelt területeken (front régió), valamint az egyre növekvő fémallergia következtében egyre inkább teret hódítanak a fémmentes fogpótlások. Ha a fog koronai részének hiánya (régi tömés, szuvasodás, trauma) egy bizonyos mértéket meghalad, akkor már a fogpótlások csoportjába tartozó betétet, héjat, koronát készítünk.

 

Betét a rágó fogakba kerül, ami a fogkorona sérült részét egészíti ki.

Héjkészítésnél a metszőfogak külső, ajkak felőli felszínét preparáljuk, s erre az előkészített felszínre kerül a teljesen individualizált kerámia pótlás.

A korona a fog teljes külső részét pótolja. Ezen fémmentes pótlások készülhetnek teljes kerámiából égetett, CAD/CAM technológiával kialakított, illetve kompozit alapú, üvegszál erősítésű anyagokból.

 

3. Fémmentes hidak

Rövidebb foghiányokat, - egy, maximum két fog - lehetséges csak porcelánból ill. üvegszál erősítésű hibrid-műanyagból készült híddal pótolni. Ez készülhet a fogtechnikai laborban, préstechnológiával, vagy a fogorvosi rendelőben CADCAM eljárással.

 

Nagyobb kiterjedésű, vagy hosszabb foghiányt áthidaló pótlások esetén erős vázra égetett porcelán leplezés biztosítja, hogy megfeleljen a fogmű tartósság és az esztétika kettős követelményének.

 

Cirkónium-dioxid valamint alumínium-dioxod vázakat készítünk CAD/CAM technológiával. Ezen vázak kitűnő anyagtulajdonsággal, biokompatibilitással bírnak, valamint fehér, illetve fogszínű árnyalatuknak köszönhetően még élethűbb, esztétikailag magasabb szintű kerámialeplezést érhetünk el.

 

4. Kombinált fogpótlások (fix+kivehető)

Azokban az esetekben ahol jelentős a hiányzó fogak száma, már nem készíthető rögzített pótlás. Ha a meglévők stabilak, terhelhetők egy speciális korona vagy hídpótlást ragasztunk be véglegesen. Ezen a fix pótlásrészen rejtett kapcsolódási felszínek vannak kialakítva. Ezekhez a felületekhez illeszkedő, különböző típusú precíziós, finommechanikai rögzítők jelentősen növelik a kivehető fogsorrész stabilitását melyek „láthatatlanul” kapcsolják össze a fix és kivehető részt.

 

5. Teljes fogsor (kivehető)

A teljesen fogatlan állcsontokra készülő protéziseket speciális lenyomat-technika és arcíves harapás-regisztráció alapján készítjük IVOCLAR technológiával. Az így elkészült fogsorok maximálisan kihasználják az anatómiai adottságokat, a klinikai szituációt, olyan rögzítettség illetve a komfortérzet érhető el, hogy fogsorragasztó használata nélkül akár egy almába is bele tud harapni.

 

Előnytelen állcsontformáknál a jobb rögzítettség érdekében implantátumokat helyezhetünk a szemfogak területére melyek egy speciális finommechanikai rögzítővel „patentként” tartják helyén a protézist.